Utflykt

I söndags var vi på utflykt! Det har varit väldigt dåligt med utflykter på sistone =( Förut var det alltid utflykt på torsdagar, och på helgen, lördag och/eller söndag. Men som sagt i söndags var vi på utflykt, vi åkte till minnesgärde och grillade och njöt av det fina vädret. Det var lika uppskattat av såväl patienter som personal =)Jag har vid flera tillfällen tagit min vidbehovsmedicin vid rätt tillfälle. Det vill säga INNAN det går på tok. Bra, ett steg i rätt riktning!Jag har varit väldigt trött och seg på sistone på grund av att nätterna är fyllda av fasansfulla mardrömmar =( Jag är så seg på dagarna så jag orkar knappt inte göra nåt. Till exempel blogga... Men på kvällen däremot när det närmar sig läggdags, då piggnar jag till!(?) Jag som brukar däcka totalt av min 20 medicin. Kanske en ny försvarsmekanism? Sova = mardrömmar = livrädd = INTE SOVA !!!Idag har jag tillbringat förmiddagen på allergi mottagningen. Tester och provtagning... Undrar vad dom nu hittar??Jag har inte berättat att jag har åkt av Trigger för första gången. Men det är ett antal veckor sedan, då det fortfarande var mycket snö ute.
På vägen som jag brukar rida är det en lite brant uppförsbacke på ett ställe, inte lång men ändå. Halvvägs upp brukar Trigger tröttna, "Fan va jobbigt, jag drar hem!" och vända på klacken och kasta sig utför backen i full galopp. Galning! Det går ju inte ens att sitta på han i skritt i en nerförsbacke för man hamnar fram på örona på han tillslut :p
Jaja, jag vet ju hur han gör så jag är alltid beredd, så även denna gång. Halvvägs upp tvärvände han och kastade sig ut för backen i full galopp. Jag lyckades styra in han i den höga snövallen på sidan om vägen så jag fick stopp på han. "Puh vilken tur!" tänkte jag och andades ut. "Fan oxå, jag gört igen!" tänkte Trigger. Och DÄR åkte jag i backen haha...Varför grilla korv.....när man kan grilla godis! =)


Hur lyckas jag ???

En härlig ridtur blev det med Robin idag. Det har tinat bra uppöver så nu går det ganska bra att rida :)

Sen när vi skulle åka från stallet lyckades jag klämma foten i bildören (!?) Det är väl fingrarna man brukar klämma?? (Om man nu ska klämma nåt...) Men nejdå, hela jävla fotjäveln klämde jag! AJ!!
Och dessförinnan så ramlade jag baklänges ner för trappen TVÅ gånger när jag städade i stallet. * suck *
Och inte nog med det, åter på avdelningen stog jag i korridoren och helt plötsligt bara vek sig den onda foten!(?) Och jag ramla baklänges ^^
Städerskan har gjort ett dåligt jobb idag för jag blev alldeles dammig :( och sen lyfte personalen upp mig för fort så jag fick blodtrycksfall * dubbelsuck *

Nu ska jag hem till mamma en stund (hur nu det ska gå...??) för hon fyller år idag.


Storm

Det har blåst så in i H dom senaste dagarna. Det har inte gått att rida, hästarna har knappt inte ens kunnat vara ute i hagen.
Idag har det "peppar peppar..." inte blåst något, inte ute i alla fall. Nu är det storm här på avdelningen istället,,,,,

Jag var ute på en härlig ridtur med Robin idag. Synd nog är det så isigt så att det bara går att skritta. Men det hade ändå tinat endel sen sist jag red där, så om vädret tillåter ska Robin få sig en joggingtur imorgon :)

Det var som sagt stormfritt ute, men här på avdelningen har det varit kaos,,,,,
Jag tycker att det är jobbigt när det är stökigt på avdelningen, det triggar igång min ångest. Jag gjorde vad jag kunde för att hålla mig lugn, och när jag kände att jag inte klarade det längre så larmade jag. MEN, i allt kaos så hade personalens enhet, som piper när jag larmar, blivit kvar inne på expeditionen trots att ingen var där. Det är alltid någon som har den på sig annars, men som sagt i allt kaos blev den liggande där. Det visste ju inte jag så jag väntade och väntade och bet ihop in i det längsta men ingen kom och efter en stund tappade jag kontrollen,,,,,och vandaliserade toaletten -_- Fast det blev inte så illa som tur var, och personalen som ingrep gjorde det på ett bra sätt så jag blev lugn ganska snabbt tack och lov. Inga hårda tag, ingen brottningsmatsch, inget skrik, ingen panik. Skönt.
Hur ska det gå??!

Ja hur ska det gå för det här stället när jag flyttar här ifrån??
Vem ska ha koll på allt?? Vem ska personalen fråga när dom själva inte har koll på läget?? Vem ska slå sönder saker så att avdelningen äntligen får köpa in något nytt??
Vem ska roa personalen, som fortfarande skrattar åt då jag tog min vidbehovsmedicin och istället för att somna så blev jag som en duracellkanin, fast jag sluddra när jag prata och vingla när jag gick..??

Ja frågorna är många, och förhoppningsvis får vi svar på dom så småningom.


Marknad, på fyllan, några hårstrån fattigare, och dom har gjort det igen...

Ja det är bara att konstatera att dom har gjort det igen, sjukvården alltså, tagit EXTREMT lång tid på sig.
Alla år av fruktansvärda magsmärtor pga "magkatarr" är KMPI !!!
Och det kom dom på NU!? Jag som fan har bott på sjukhus sen jag föddes... :p


I förgår drog en störd (jävla) idiotpersonal min mjukiskanin i benet när han gick förbi mig i korridoren (!?) Jag lappa till han, såklart, och vips så låg jag där på golvet. Fick in en fullträff på hans smalben med min vinterkänga men sen klev han på mitt hår så nu är jag typ flintskallig, närå men ont gjorde det! :-(


Igår var det en jobbig dag.
Inget blev som planerat innan jag skulle åka med mamma till stallet, och som ni vet så blir det jobbigt eller extremt jobbigt när saker inte blir som planerat.
Det var jobbigt och jag mådde inte allas bra, men jag sa inget för jag vet att om jag mår dåligt får jag inte åka, så jag bet ihop för jag måste få åka till älskade ponnypojkarna och ta hand om dom!
Jag bet som sagt ihop men redan när vi kom fram till stallet mådde jag så dåligt att jag tog mina vidbehovsmediciner, och då är det ju meningen att jag ska däcka, och det borde jag oxå med tanke på att det är 1 mg xanor + 1 mg flunitrazepam, eller hur det stavas på nätet kallas det väl för rohypnol... ^^ Plus allt annat "knark" som jag har i kroppen.
Men inte däckade jag heller!? Nejdå, jag gjorde allt som jag skulle i stallet, minns inte riktigt ^^ men Robin fick sig en skrittur i fyllan å villan.. -_-

När jag kom tillbaka till avdelningen tog min ssk hand om mig. Hon tog mig i sin trygga varma famn <3 tills det hade gått över. Sen tog jag en dusch (i fyllan å villan) och sen fick jag somna i ssk:s trygga famn, då sover jag så gott hela natten och drömmer inga mardrömmar. SKÖNT !!!


Idag har det varit en bättre dag.
Det är gregoriemarknad nu så först gick vi dit, jag och ssk, och sen åkte vi till stallet.
Handlade lite roliga saker på marknaden =)
Hårspännen och hårsnoddar, med Hello Kitty såklart ;-)
Skosnören med Hello Kitty, såklart!
2 st mobilsmycken, vad jag nu ska med dom till för jag vet inte hur man fäster dom på en iPhone?? Men dom var ascoola, Hello Kitty såklart, så jag köpte som ändå.
Ett par rosarandiga knästrumpor, att ha till ridbyxor.
Och sist men inte minst en Hello Kitty mobil med godis i och den spelar ett antal olika melodier och blinkar :D
Ajustja, godisremmar köpte jag oxå.

Ska nog gå dit imorgon oxå för jag såg en, eller nja, tre T-shirtar som jag vill ha och en till Lill-Brum!

Nu är det nattinatti!JAG HAR FÅTT EN LÄGENHET !!!!!

Ja, så äntligen har jag fått det efterlängtade erbjudandet om en egen lägenhet!

Roligt och spännande, läskigt och skrämmande!
Jag har ju aldrig bott själv förut, jag har aldrig haft ett eget hem.
Det är med skräckblandad förtjusning som jag ser fram emot att flytta in i MIN lägenhet! =)

Jag har varit och kollat på den och den är jättefin! Eller nja, i dagsskicket är den rätt sunkig men den ska renoveras innan jag flyttar in. Idag har jag varit och valt tapeter!


Det känns nästan som att jag ska flytta hemifrån, eftersom jag har "bott" på det här bygget så länge och för att det har varit det enda "hem" som jag har haft under en sån lååång lång tid.

Trots att jag hatar det här stället så är det väl samtidigt någon form av trygghet.
Här är det ju alltid folk som stör, surrar och snurrar omkring, gapar och skriker, tjo och tjim. Andra ljud som stör, dörrar som slår, telefonens gälla signal som hörs på hela avdelningen, dörrklockan, överfallslarmet som tjuter stup i kvarten...
Men tänk va tyst och "tomt" det kommer att vara utan allt detta!?
Men nej, jag kommer INTE att sakna det!!
Och ensam kommer jag inte att vara. Jag har personal som hela tiden finns till hands för mig. Då jag inte behöver dom finns dom i en lägenhet som ligger i anslutning till min. Alla dagar, dygnet runt.


Det känns helt overkligt att få ett EGET HEM!! Där JAG bestämmer! Eller nja, gör jag inte som "dom" har bestämt åker jag in direkt men ändå, jag kan t.ex. bestämma vilken tv-kanal som jag vill se på. Det är lyx i min tillvaro!


Allt detta är dock en bit bort fortfarande. Min lägenhet, och dom andras, ska som sagt renoveras först, och sen hör det till saken att det är ett alldeles nytt boende som ska öppnas så det är väl endel organisation med personal osv. som ska fixas innan det blir dax att flytta in. Och sen kommer det ju att vara en lååång lång utslussning för min del, men jag ser verkligen fram emot att om så bara för någon timme få åka med personal och vara där, i MIN lägenhet, bland MINA saker, och inte inträngd i ett litet rum på psyk bakom låsta dörrar.

Nu har ju jag "bott in mig" ganska bra här, höhö, så det är ju rätt hög mysfaktor på mitt rum.. -_- men ändå!


Sen beror ju allt på mitt mående oxå. Vissa dagar mår jag helt ok, men det finns dagar då jag är i så dåligt skick att dom inte vågar riskera att släppa ut mig ens på min dagliga utevistelse, med personal.


Dagen till ära fick jag en fin frisyr oxå!
Min pas som extraknäcker som hårfrissa ;-)


RSS 2.0